Dodawajcie swoje pliki i dzielcie siê z innymi!!! xD
1. Dlaczego nie mogê siê zalogowaæ?
A zarejestrowa³e¶ siê? Naprawdê musisz siê zarejestrowaæ aby móc siê logowaæ. A mo¿e zosta³e¶ wyrzucony z forum (je¶li tak siê sta³o zobaczysz odpowiedni± informacjê)? W takim wypadku skontaktuj siê z webmasterem lub administratorem forum aby poznaæ powód tego. Je¿eli zarejestrowa³e¶ siê, nie zosta³e¶ wyrzucony a i tak nie mo¿esz siê logowaæ sprawd¼ ponownie swój login i has³o. Zazwyczaj to w³a¶nie b³êdny login lub has³o s± problemem, ale je¶li tak nie jest skontaktuj siê z administratorem forum, gdy¿ problem mo¿e le¿eæ po stronie b³êdnej konfiguracji skryptu.
2. Dlaczego w ogóle muszê siê rejestrowaæ?
Byæ mo¿e nie musisz, zale¿y to od administratora forum czy musisz siê rejestrowaæ by móc siê wypowiedzieæ. Jednak¿e rejestracja da ci dostêp do dodatkowych funkcji niedostêpnych dla go¶ci, takich jak w³asny avatar, prywatne wiadomo¶ci, wysy³anie emaili, subskrypcja grup u¿ytkowników itd. Rejestracja zajmuje tylko chwilê i naprawdê zalecamy jej dokonanie.
3. Dlaczego wci±¿ jestem wylogowywany?
Je¿eli nie zaznaczysz opcji Loguj mnie automatycznie podczas logowania na forum bêdziesz zawsze wylogowywany po pewnym czasie. To zapobiega wykorzystaniu twojego konta przez kogokolwiek innego. Aby pozostawaæ zalogowanym zaznacz powy¿sz± opcjê. Nie jest to zalecane, gdy korzystasz z publicznego komputera, np. w bibliotece, kawiarni internetowej czy na uczelni.
4. Jak mogê zapobiec wy¶wietlaniu mojej ksywki na li¶cie obecnych u¿ytkowników?
W swoim profilu znajdziesz opcjê Ukryj moj± obecno¶æ na forum. Je¿eli j± w³±czysz bêdziesz widoczny na li¶cie tylko dla administratorów oraz dla siebie. Bêdziesz liczony jako u¿ytkownik ukryty.
5. Zarejestrowa³em siê ale nie mogê siê zalogowaæ!
Na pocz±tek sprawd¼ czy wpisujesz poprawny login i has³o. Je¿eli te s± w porz±dku to problemem mo¿e byæ jedna z dwóch rzeczy. Je¿eli w³±czone s± funkcje COPPA i klikn±³e¶ odno¶nik Mam mniej ni¿ 13 lat podczas rejestracji musisz post±piæ zgodnie z otrzymanymi instrukcjami. Je¿eli tak nie jest to mo¿e twoje konto wymaga aktywacji? Niektóre fora wymagaj± aktywacji wszystkich nowych kont, albo przez samych u¿ytkowników, albo przez administratora, zanim mo¿na siê na nie logowaæ. Po rejestracji powiniene¶ otrzymaæ wiadomo¶æ czy wymagana jest aktywacja. Je¿eli otrzyma³e¶ email postêpuj zgodnie z instrukcjami w nim zawartymi, a je¶li nie otrzyma³e¶ email'a, to czy jeste¶ pewien, ¿e poda³e¶ w³a¶ciwy adres? Jednym z powodów wykorzystania aktywacji jest redukcja dostêpu do forum osób nieporz±danych, które zechc± je spamowaæ lub obra¿aæ u¿ytkowników. Je¿eli jeste¶ pewien, ¿e poda³e¶ w³a¶ciwy email spróbuj skontaktowaæ siê z administratorem forum.
6. Rejestrowa³em siê kiedy¶ ale nie mogê siê ju¿ logowaæ!
Najbardziej prawdopodobne powody takiego stanu to: wpisa³e¶ niew³a¶ciwy login i has³o (poszukaj email'a, który dosta³e¶ po rejestracji) lub administrator usun±³ twoje konto z jakiego¶ powodu. Byæ mo¿e sta³o siê tak, poniewa¿ nic nie napisa³e¶? Czêsto administratorzy usuwaj± u¿ytkowników, którzy w ogóle nic nie napisali aby zmniejszyæ rozmiar bazy danych. Spróbuj zarejestrowaæ siê ponownie i b±d¼ aktywny w dyskusjach.
7. Zgubi³em moje has³o!
Nie panikuj! Twoje has³o co prawda nie mo¿e zostaæ odzyskane, ale mo¿na je wyczy¶ciæ. Aby to zrobiæ przejd¼ na stronê logowania i kliknij Zapomnia³em has³a, oraz postêpuj zgodnie z podanymi instrukcjami a szybko wrócisz na forum.